Produkty pro i glutamin pulver (2)

Transglutamináza - potravinový aditivum a potravinový enzym

Transglutamináza - potravinový aditivum a potravinový enzym

Transglutamináza je potravinový aditiv, je to enzym, který vytváří křížové vazby mezi molekulami bílkovin. Hlavní produktové skupiny s použitím Transglutaminázy: masné výrobky, výrobky z klobás a šunky, mořské plody, pekárenské výrobky, mléčné a veganské produkty. Existují výhody používání TG: * Zlepšuje texturu masa a spojení mezi kusy masa * Snižuje fosfáty * Snižuje ztrátu vody během vaření * Zlepšuje konečnou texturu v nízkosodíkových produktech * Zlepšuje texturu a elasticitu * Zvyšuje pevnost gelu, usnadňuje ztrátu bílkovin * Snižuje obsah gum a želatin atd. Nejvíce se používá pro: masné výrobky, mléčné výrobky, mořské plody, pekárenské výrobky, sýrové/tvarohové výrobky, veganské produkty.
Permeát z syrovátky

Permeát z syrovátky

Permeát je vyráběn z čerstvého pasterizovaného odtučněného mléka, které vzniká po ultrafiltraci mléka za účelem extrakce bílkovin a tuků. Produkt je poté sušen pomocí pokročilých technik sprejového sušení. Produkt je někdy nazýván „odtučněným syrovátkovým koncentrátem“, když je získáván ze syrovátky. Díky tomu, že je syrovátkový permeát bohatý na laktózu, ale má nízký obsah bílkovin, může být používán k výrobě sladkostí, pekařských výrobků a tuků. Také se přidává do výroby zmrzlin, tavených sýrů, nápojů a kosmetiky.